Skyltsöndag

Igår var det ju skyltsöndag här i staden så efter att de stora tjejerna varit på badhuset med pappan packade vi in oss och åkte in för att trängas. Vi träffade ett par tomtar i olika utklädningsgrad samt ett par av den mer steniga varianten. Det passade Junie bäst med de icke levande.
 
Här har hon träffat en kompis, lite lika måste jag nog säga.
 
 
Denna tomte var så snäll att han fick sig värsta kyssen.
 
 
När vi kysst tomten gick vi och köpte paket. Innehållet var varsin chokladkalender, en tygtomte till Junie och passande nog en liten häst till Elsa.
 
 
De hade fått varsin peng av mormor och morfar men Nour hoppade över paket på stan och la sin på en bärstol som vi köpt på köp & sälj istället. 
 
 
Innan vi drog oss hemåt träffade vi Ronja och Siri med föräldrar för en fika. Nour var nöjd och smaskade pepparkaka i ena handen och lussebulle i den andra.
 
 
 
Ronja och Elsa kysste inte tomten.
 
 
Innan vi åkte hem skulle Junie lämna en av sina tuttar till den riktiga tomten. Det var lite spännande men hon stoppade den i hans brevlåda och var duktig i bilen hem utan.
 
 
 
På julafton ska hon lämna de andra och jag känner på mig att det inte kommer bli lika lätt som när Elsa gjorde detsamma. Å andra sidan hade jag tragiska förhoppningar även då och hon frågade ju inte efter dem en enda gång trots att Junie då hade kvar sina. 

Kommentera inlägget här :