Nya tider

Här händer det saker i veckan. Igår när vi vaknade var jag mammaledig, efter lunch hade jag fått ett jobb och idag gjorde jag min första dag. Hej och hå! Det här kommer ju bli en stor omställning för hela familjen men såklart superkul. Denna vecka går Elsa och Junie som vanligt på dagis och farmor och farfar sköter Nour och lämningar och hämtningar. Från och med måndag ska Norris vara med farmor och stora tjejerna mer tid på dagge. 
Det kommer nog bli bra när vi kommer in i det men oj vad jag saknar dem.
 
Nu ikväll har vi hunnit på gympan en sväng innan läggning. Norris raggade upp Fred men jag vet faktiskt inte om han blev så intresserad av hennes inviter. Hon kan ju vara rätt på.
 
 
 

Tisdag

När vi åt frukost imorse ringde dom från Elsas avdelning och berättade att det var magsjuka där nu. Det känns som alldeles för tätt in på för oss som nyss haft det så vi är hemma allihopa idag. Alla var vakna före tuppen och innan vi knappt hunnit ur sängen hade vi ett trasigt halsband med småpärlor över hela golvet. Festligt!
 
 
Tidig filmvisning för allihopa på sängkanten.
 
 
Nour har blivit jättetjorvig med att sova på dagen men när hon äntligen slappnade av så somnade hon faktiskt här utanför fönstret. Jag och Junie passade då på att slänga ihop en långpannekaka inför helgens kalas.
 
 
Dags för mellis, fram med riskakorna!

Skyltsöndag

Igår var det ju skyltsöndag här i staden så efter att de stora tjejerna varit på badhuset med pappan packade vi in oss och åkte in för att trängas. Vi träffade ett par tomtar i olika utklädningsgrad samt ett par av den mer steniga varianten. Det passade Junie bäst med de icke levande.
 
Här har hon träffat en kompis, lite lika måste jag nog säga.
 
 
Denna tomte var så snäll att han fick sig värsta kyssen.
 
 
När vi kysst tomten gick vi och köpte paket. Innehållet var varsin chokladkalender, en tygtomte till Junie och passande nog en liten häst till Elsa.
 
 
De hade fått varsin peng av mormor och morfar men Nour hoppade över paket på stan och la sin på en bärstol som vi köpt på köp & sälj istället. 
 
 
Innan vi drog oss hemåt träffade vi Ronja och Siri med föräldrar för en fika. Nour var nöjd och smaskade pepparkaka i ena handen och lussebulle i den andra.
 
 
 
Ronja och Elsa kysste inte tomten.
 
 
Innan vi åkte hem skulle Junie lämna en av sina tuttar till den riktiga tomten. Det var lite spännande men hon stoppade den i hans brevlåda och var duktig i bilen hem utan.
 
 
 
På julafton ska hon lämna de andra och jag känner på mig att det inte kommer bli lika lätt som när Elsa gjorde detsamma. Å andra sidan hade jag tragiska förhoppningar även då och hon frågade ju inte efter dem en enda gång trots att Junie då hade kvar sina.