Lilla julafton

Igår hade vi den årliga lilla julafton med kusinerna. Vi träffades här i år igen då jag är alldeles för orörlig för en bilfärd söderut. Barnen bytte julklappar, Nour och Junie fick varsin Yohoo till deras stora glädje. Elsa fick en på julafton och det har varit krig om den sedan dess. Elsa fick minipärlor och biokort. 
 
Vi gjorde indiskt till middag, mycket gott. Älskar att ha ett kök igen. 
 
 
Vi hann äta både huvudrätt och efterrätt innan jag kände att det var dags att ringa förlossningen och fråga om råd. Har haft starka onda förvärkar i två veckor men nu släppte det inte på flera timmar. De tyckte vi skulle komma in för kontroll så vi lämnade barnen med kusinerna och snabbpackade med lite saker ifall att.
 
Väl uppe på förlossningen avtog det såklart men de kollade att det såg ok ut. Vi kunde stanna över natten om vi ville men jag kände att jag ville hem ändå så vid midnatt var vi hemma igen. 
Fredde var peppad till tänderna som synes.
 
 
 
Nu är målet att hålla ut över årsskiftet. Kämpa!

Juldagen

Här startade vi juldagsmorgonen med en Floridafrukost i form av nyttiga flingor som tjejerna fick i julklpapp av farbror Markus. Mycket roligt och gott. 
 
 
Sedan har det pysslats med klappar. Junie har skapat skrämmande garnmonster.
 
 
Nour har degat Olof.
 
 
På kvällen satt jag fortfarande fast i soffan men resten av familjen tog skridskorna och åkte till Svensbyn för lite kvällsåkning. Det är väl inte 2016 års bästa bild på det men jag skyller på fotografen.
 
 
Ny mellandag imorgon och då står visst slalom på schemat. 

Julafton

Julaftonsmorgon började med att Tomten lämnat ett par paket på inglasningen. Pussel/pyssel och nya Ipadskydd till tjejerna.
 
 
Sedan dukade vi och städade upp det sista. Väldigt skönt att kunna bo som vanligt folk.
 
 
Kl 12 var vi i kyrkan där både Elsa och Junie var med i julspelet. Fint och stämningsfullt.
 
 
Väl hemma skruvade vi handtag på köksluckor och fick till en julbild framför granen innan gästerna anlände.
 
 
Sedan kom farmor, farfar, mormor, morfar, Johannes, Linnea och Markus. Vi åt julmat.
 
 
Efter maten knackade det så äntligen på dörren och där stod han. TOMTEN.
 
 
 
 
 
Paket i högar öppnades och glada tjejer fick allt från massa pyssel till spel och kläder. Dock ingen lillasyster så nu hoppas vi på en januaritjej. Tusen tack för alla klappar, nu ska det pysslas i mellandagarna.