Kyrkmarknad

Idag har vi varit på det årliga besöket på kyrkmarknaden. Allt var som det skulle, mycket folk, många kändisar, farmor och farfar, bajsbesök i Bajamaja, lunch utanför kyrkan, munkar och Korv-Hasse. Tack och lov hörde vi inget tjat om någon gasballong så vi kom hem utan någon sådan. Det om något ska bli en ny tradition!
 
Elsa klämmer i sig en korv.
 

Visst är dom matchande idag? Hade vi bara haft en sån där barnvagnsskylt så hade vi kunnat tatuera in tönt i pannan på oss alla.
Tack och lov är vi inte där än.
 

Nu ska vi packa för nästa äventyr, grillning hos Sara, Henke, Tim och Edvin.
 
Jo förresten jag måste ta tillbaka ett uttalande efter denna förmiddag. Har länge sagt att jag skulle kunna tänka mig vilket jobb som helst men alltså, städa Bajamajor kan jag faktiskt bara inte. Aldrig.

En kväll på stan

Kvällen igår blev bra, men några 24 grader och sol såg vi inte av i stan. Annat var det här i hemtrakterna har jag hört. Vi minglade runt och reashoppade en stund innan vi mötte vårt sällskap.
Hissen i Gallerian är som hundar är för Junie, skräckblandad förtjusning.
 

När det är sommar kan man äta glass både innan och efter maten så vi slog till på en kulglass. Iklädd bakförkläde såklart, nu när hon fyllt stora tjejen vägrar hon sitta i babystolar.
 
Tydligen åker man vagn hur som helst också när man fyllt stor. När Tomten kommer ryker tuttarna (förlåt Hanna).
 
 
Däremot satt hon som ett ljus och käkade på Adana. Vi ska från och med nu bara äta på restauranger. Adana kanske inte hör under den kategorin men gatukök funkar också. Efter middag och lite mer strosande i butiker, en till glass och ett par tatuerade armar var det så dags för invigningen. Elsa på axlarna enligt tradition.
 
 
Snabbt var det över och vi drog hem med tre trötta barn som alla somnade utan protester. Vi klämde i oss ostar i olika möglighetsgrader och avslutade kvällen likt så många andra med White Collar. Vilken serie!
 

Piteå Summer Games

Nu ska vi dra till staden för den årliga Adanamiddagen tillsammans med Anna, Ubbe, Ronja och Siri. Före blir det nog att spana in lite fotboll och efter ska vi titta på paraden. Vi glassar nog lite också om klart och smhi håller vad de lovar om 24 grader och sol klockan 15.
Jättetrevligt!