Sista oktober

Eftersom det är höstlov passade vi på att gå på Knattebio idag när vi var lediga. Det visades Saltkråkan och var ett avsnitt som inte tjejerna sett tidigare så det blev perfekt. Som alltid när vi är på bio blir Elsa kissnödig mitt i filmen. Det slår aldrig fel, men hon fick hålla sig. Tur det bara är 25 minuter. 
 
 
Efter filmen väntade vi in pappa och sen åkte vi hem ett par timmar. Nour var hemma med farmor och sov sin dagliga dos medan vi var borta.
 
 
Några timmar senare åkte vi mot staden igen. Elsa skulle på dans och jag skulle in och söka ett jobb. 
Som vanligt festade vi till det med hamburgare till middag. Nour smakade för första gången och det gillades starkt. Nästa gång måste hon få sig en egen burgare.
 
 
Om en vecka är det hennes allra första födelsedag.

Måndag

Ännu en alldeles för tidig morgon. Redan halv åtta kändes klockan som lunch så jag ringde farmor och frågade om hon inte skulle haka på till Haparanda och Torneå. Det var hon med på och halv nio plockade vi upp henne i stan. Tanken var att Nour skulle sova hela resan upp men icke det. En kvart var allt som passade. Väl framme började vi med att dra över gränsen för att köpa vinterskor till hela sällskapet. 5 par, en julklapp, en väska och en platta öl senare åkte vi mot IKEA. 
 
 
Där började vi med en lunch.
 
 
Så länge gick allt enligt planering, Men nu var det tänkt att Nour skulle sova lite i en kundvagn men se det passade sig inte heller. Så vi hade två toktrötta och en speedad unge medan vi tog oss igenom varuhuset. 
 
 
Ut kom vi tillslut. Jag fick med mig skenor, gardiner och lampor till lekrummet. Ungefär det jag åkte för minus några glömda saker i allt barnkaos. Nä det var inte så kaos faktiskt, dom är ganska lätta att ha med sig på utflykter trots att dom är så små och många.
 
Bilresan hem gick bra och nu sover allihopa. Själv orkar jag inte ens hålla mig vaken till Homeland så det blir nog godnatt redan nu. Man vet ju aldrig vilken tid morgondagen startar.
 
 
Norris, Junies, Elsas och mina. Nu ska vi matcha i snön!
 
 
 

Hemska vintertid

Vad var det för idiot som valde att lägga höstlovet i samband med vintertiden. Det gör mig upprörd! Å andra sidan har jag fått mer gjort idag än senaste två veckorna tillsammans. Innan klockan slagit 07 hade vi en bulldeg på gång och sen har det bara rullat på.
Junie hjälpte till med baket.
 
 
Kring 09 hade vi så färdiga bullar.
 
 
Strax därefter satte jag igång med projektet att måla bort vår skog i lekrummet. Den kändes sååå 2008. Hur tänkte vi ens där?
Ja herregud, tack du som uppfann målarfärgen. 
 
 
Några minuter senare var den borta men det ska dit två varv färg till. Här inne i den vita avdelningen kommer det bli Elsa och Junies sovrum. De får hela lekrummet som sitt rum, halva med säng och sånt och resten till lek. Nour hon ska få ett eget rum i deras gamla sovrum.
 
 
Från målande tillbaka till bullarna. De skulle nämligen bli en present till morfar.
 
 
Samtidigt som jag gick lös inne i huset grillades det korv utanför.
 
 
Som om det inte var nog hann vi även med att laga en pannkaka och en lasagne inför veckan innan vi drog in till stan för kalas hos morfar. Där var det jättemörkt så några bra bilder blev det icke.
 
 
Nu återstår bara en god natts sömn. Men det är nog bara att drömma.