Junie 5 månader

Junie har ju hunnit fylla 5 månader och i måndags var vi på Bvc för kontroll och sprutor. Den lilla damen är nu 68cm lång och väger 6725g. Lång och smal, två kurvor över på längden och en under på vikten. Sprutorna gick bra men det blev rätt hög feber på natten. Amningen är nu på väg att vara ett avslutat kapitel då hon har blivit Nanberoende och vägrar att ammas. Allt har sin tid....

Däremot har jag inte börjat ge henne smakportioner ännu, tänkte kanske vänta till hon blir sex månader. Elsa hade vid samma ålder smakat allt som finns att smakas på. Men jag är lite svamligare med Junie, konstigt kanske då det brukar vara så med första barnet istället.Smäll utan karamell

I måndags var vi både på Familjens hus och öppna förskolan i kyrkan. På huset var vi med på sångstunden och Elsa pysslade ihop en smällkaramell med sin pappa. Den passade utmärkt att hänga runt halsen då hon såg ut som en julgran i sina kläder.

Stockholm 25-27 November

Vi har ju varit i Stockholm helgen som var. Medbjudna av Lilo, bara jag och Junie. Jättemysigt har vi haft det. Shopping på stan, gått en massa omvägar, letat Systembolaget, varit på restaurang med farbror Markus, åkt en massa kisshissar, fikat, träffat söta Tilde och promenerat ännu mera.
En toppenhelg helt enkelt. Tyvärr var jag lite dålig på att ta upp kameran ur väskan men här kommer en hel del bilder ändå för den intresserade.

Junies första flygresa gick hur bra som helst, hon var glad och sen sov hon.När vi äntligen hade hittat till hotellet på fredagen gick jag och Junie ut och träffade Hanna och Tilde. Tilde är fem veckor yngre än Junie och det var första gången vi träffades. Här är Tilde med sin mamma.Junie och Tilde.Sen fick vi hjälp av Hanna att hitta närmaste vägen in till city och det visade sig att hotellet låg en aning närmare än vad vi trodde. Typ runt hörnet, himla kartor som ska luras sådär.

Junie fick ligga och äta själv i vagnen medan vi shoppade. Hur mysigt som helst hade hon i sin vagn, hon sov sig igenom största delen av tiden och annars var hon gladare än gladast.Efter shoppingturen på fredagen gjorde vi oss klara för att åka till Söder och äta med Markus.Det blev italienskt och var ett väldigt trångt ställe. Junie gillar ju inte myller av röster och tokskrek stor del av middagen. Men inte hela tiden....inte när man får sitta hos sin farbror.Eller sitta och leka i vagnen.Lördagen fortsatte vi med shoppandet på dagen och på kvällen åt vi grekiskt på Faros. Verkligen ett ställe jag kan rekommendera. Det var delad första plats med Esperia om platsen för det godaste jag någonsin ätit.

Efter maten gick vi hem till Markus och kollade in hans stora lägenhet. Det var nog bland det minsta kök jag sett i hela mitt liv. Men vad ska man med kök till när man kan äta ute.

Söndagen var dagen för hemresa och vi tog oss en sista timme med shopping innan vi åkte ut till Arlanda.
Här sitter Junie medan jag packar ihop hennes vagn. Flygresan hem var en otäck upplevelse. Starta i den stormen var inget för den flygrädde om man säger så. Men hem kom vi.Tack så jättemycket för resan Lilo, vi hade supertrevligt!